25 Şubat 2013 Pazartesi

Peynirli Kabak ( PABUCAKİ )

Kabak sevmeyen herkesin severek yiyebileceği 
sağlıklı ve lezzetli bir tarif vermek istiyorum. 

        Besleyici bir sebze olan kabak, ceviz, nane ve 

dereotu ile birlikte çok lezzetli  bir hale geliyor. 

        Denemenizi tavsiye ederim.










PEYNİRLİ GİRİT KABAĞI
Malzemeler:
4 adet orta boy Girit kabağı
1 su bardağı tulum peyniri loru
½ su bardağı dövülmüş ceviz
½  demet maydanoz
4-5 dal dereotu
2-3 dal taze nane yaprağı
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Üzerine: 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Girit kabaklarını yıkayıp uçlarını kesin. 
Tencerede az suda 5-6 dakika haşlayın.
Bir kabın içinde  ince kıyılmış maydanoz, nane yaprakları, 
dereotunu ,tulum lorunu, cevizi, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. 
Haşlanmış kabakları fırın kabına yerleştirin ve boylamasına kesip ,
 kaşık yardımıyla içini biraz oyun. Hazırladığınız peynirli harcı tüm 
kabakların içine paylaştırın.  Üzerlerine zeytinyağını ve kabakları 
haşladığınız suyu gezdirin ve önceden ısıtılmış 180  derece fırında 
15-20 dakika kadar pişirin. 
Tepsiyi fırından alıp kaşar peyniri rendesini serpip, 
tekrar fırına verin ve 5 dakika daha fırınladıktan sonra servis edin. 
İsteyenler fırına vermeden once uzereine basamel sos dokebılır. 
Ancak ben tarifimizde buna yer vermek istemedim. 
Giritde tercih edilmiyor cunku
Afiyet olsun :)



3 yorum: