![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3441SdWVx4V0Tnh0sR7p71STQqPcOdBECf_gXqiTQNWj3q5j50zm87LFS8axCbhj7oWcvmrIqwtA34F5e3IlCBRiwGJu8bS1eACuk5h2QBeHhvfSKtE6s2GmjNlR3lEZSn3-6ynZwZ6Q/s1600/images+(1).jpg)
Ege ve Akdenizde pazarlarda rahatlıkla bulunabilen bir ot
Sevketi bostan. En cok tercih ve tavsiye edilen pişirilme sekli kuzu etli olanı.
Ama arzu ederseniz sadece haslayıp zeytinyağlı limonlu olarak sade bir sekilde
tuketebilirsiniz.
½ kg parça et (kuzu kol)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 kg şevketi bostan (kenker)
½ limon
1 ½ su bardağı su
tuz
Etleri kızgın tencerede çevirin. Yağ ve küçük doğranmış soğanı ilave edin
ve bir süre soteleyin.
Yıkadığınız ve uçlarını keserek ayıkladığınız kenkerleri (on ayıklanması yapılmış olarak satılıyor ) ekleyip üzerine tuz, limon suyu ve suyu ilave
ederek 30-40 dakika pişirin.
Hepsi bu :)
Bu yemeğin bazen terbiye ilave ederek de yapıldığını biliyorum. Ama orijinal Girit tarifinde terbiye pek kullanılmıyor çünkü terbiye otun lezzetini biraz bastırıyor..
Her iki şekli de oldukça lezzetli, tercih size kalmış :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder